Knuffelhotel verandert bedrijfsvoering


Knuffelkliniek en Knuffelspa gesloten

Helaas kan je knuffel niet meer naar Knuffelhotel komen voor herstel en wellness. Deze dienst komt door de veranderde bedrijfsvoering te vervallen.

Het knuffelspreekuur voor kleine reparaties komt aan het eind van het jaar wel terug, de knuffeldokter heeft dan een nieuwe spreekkamer.


Componist aan het werk voor Knuffelhotel.


Knuffelhotel zal de komende maanden werken aan een muzikaal poppentheater, webshop en videokanaal. Aan het eind van het jaar zal Knuffelhotel in deze nieuwe digitale vorm verschijnen: medewerkers van Knuffelhotel zullen vloggen over de zorg voor knuffels. Ze zullen liedjes zingen die jij ook mee kunt zingen, bijvoorbeeld het ‘monsterwegspray-lied’ of ‘sterrenstof’.


Voorpret met ‘Sterrenstof’


Tipi met een vachtje

Knuffeltipi


Schaap en Aap hebben hun Indianen verentooi aan en hebben besloten dat ze nu niet meer in een bed gaan slapen: Indianen slapen in een tipi op de grond. En dat willen ze zelf ook. Maar wel een zachte tipi, want ze zijn zelf ook zacht. Zo zacht als een schapenvacht, kan dat? Het lijkt Aap een goed idee: een tipi met een vachtje, is dat geen knuffeltipi?


Indianenverhalen komen uit!

Indianenverhalen komen uit.


Schaap en Aap laten een zachte knuffeltipi maken waar ze samen in kunnen slapen. Alle indianenverhalen van de nachtzuster komen uit: donkere lange haren, verentooien en slapen in een tipi. Schaap en Aap verheugen zich op de komende nachten in hun tipi op de grond. Ze vertellen elkaar nu al alle indianenverhalen die ze van de nachtzuster hebben geleerd. En straks in het donker is dat nog veel spannender!


Getagd met ,

Schaap wil rasta’s, Aap wil veren

Schaap wil rasta’s


Schaap heeft heel kort geslapen, want de dromen over lange zwarte haren bleven maar komen. Schaap heeft zelf korte witte haren, maar zoiets als lang donker krullen haar, als dat zou kunnen? Ze laat Aap zien hoe mooi het staat. Aap is direct overtuigd, mooier dat dit kan het voor Schaap niet worden.


Verenregen

Dromen van veren of een tussengevecht?


Aap heeft zelf de hele nacht gedroomd van zachte veren in allerlei kleuren. Hij heeft zelf korte grijze haren, maar als hij nu eens veren zou kunnen krijgen? Als was het maar alleen op zijn hoofd, net zoals de lange haren van Schaap.


Indianenknuffels

Een indiaan heeft het allemaal


Dan hebben ze een briljant idee: Indianen hebben het allebei! Ze laten verentooien maken met lange donkere lokken er aan. Schaap is dolblij met haar lange lokken, Aap met zijn kleurige veren. Zijn vriendje Vogel zal wel opkijken van zulke mooie veren! Schaap en Aap zijn Indianen, maar waar moeten ze nu in slapen? Indianen slapen toch niet in een bed?


Getagd met ,

Indianenverhalen

Aap en Schaap komen aan in Knuffelhotel


Aap en Schaap hebben zin in een avontuurlijke vakantie. Nu Vogel en Aap met spannende zwemkleding zijn thuisgekomen, willen zij ook graag iets spannends. Het liefst willen ze kleren die nog spannender zijn dan de zwemkleren van Vogel en Aap. Iets waar je grote avonturen mee kunt spelen.


Verhaaltje voor het wakker blijven

Nachtzuster vertelt Indianenverhalen voor het slapen gaan.


De Nachtzuster luistert naar de wensen en dromen van Schaap en Aap. Daarna vertelt ze verhaaltjes voor het slapen gaan: “Indianenverhalen”. Schaap en Aap vinden de verhalen maar wat spannend, eigenlijk zijn ze te spannend om nog te kunnen slapen. Ze vinden de verhaaltjes meer ‘verhaaltjes voor het wakker blijven’, want van slapen komt nu helemaal niets meer.

De Nachtzuster vertelt over Indianen met veren en lange donkere haren, die slapen in een tipi. Dat lijkt Aap en Schaap wel wat: Indianen verhalen spelen en slapen in een tipi. Ze kunnen niet wachten tot het morgen is….


Getagd met ,

Carreraas: De posthaas

Carreraas bezorgt de post


Knuffels reizen vaak naar Knuffelhotel per aangetekende post: dat is snel en comfortabel. Zeker als knuffel reist in een luxe reisdoos met kussen en dekentje, dan reis je eerste klas. Maar knuffels zijn altijd een beetje zenuwachtig of ze wel veilig zullen aankomen: ze willen niet op vakantie in het sorteercentrum, een vrachtwagen of het depot van PostNL. Daarom werkt bij PostNL Carreraas: de zorgzame razendsnelle posthaas. Carreraas, Raas voor vrienden, helpt knuffels onderweg: bezorging van knuffel bij de knuffeldokter, navragen waar knuffel onderweg is en controleren of knuffel op tijd uit de bestelwagen is gestapt. Ook op de terugweg helpt Raas de knuffels: Als het baasje niet thuis was om ze te ontvangen brengt Raas ze naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt, zodat knuffel daar zo snel mogelijk kan worden opgehaald.


Uitgeraasd

Carreraas is toe aan vakantie.


Raas heeft het razend druk nu er zo veel knuffels naar Knuffelhotel komen. Maar na al die maanden van zorgen en bezorgen is Raas een beetje ‘uitgeraasd’ en toe aan een fijne vakantie. En op welk adres kan dat beter dan …. bij Knuffelhotel? Dus is Raas zelf in een doosje gestapt en heeft hij een kaartje voor de Knuffeldokter geschreven: misschien mag Raas ook eens lekker ontspannen in Knuffelspa?


Wellness voor een weldoener

Carreraas in Knuffelspa


Raas heeft een goede dag uitgekozen om te komen, hij kan meteen genieten van een wellness in Knuffelspa. Hij rekt zijn tenen eens goed uit en ontspant zijn benen: van al dat razendsnelle haasten zijn zijn pootjes best moe geworden. En dinsdag gaat Raas weer aan het werk om knuffels onderweg te helpen, want bij de PostNL werken is het leukst voor deze razendsnelle posthaas.


Getagd met , , , ,
Top