Knuffelkliniek voor knuffel reparatie

Varkentje Fluck blij met knuffel reparatie
Varkentje Fluck blij met knuffel reparatie

Wil je zelf een knuffel reparatie uitvoeren? Knuffelkliniek biedt vakkundige Tips en trucs voor herstel en versteviging van je knuffel.

Knuffel is al jarenlang je beste vriendje. In de loop van de tijd heeft knuffel dat unieke karakter gekregen waar jij zo gehecht aan bent. Maar knuffel slijt en zit er sip bij. Knuffel heeft last van gaatjes, klonterende vulling, losse pootjes of doffe oogjes. Na al die jaren trouwe dienst is hij toe aan herstel zodat hij weer langer mee kan doen.

Je wilt je knuffel graag herstellen, maar weet niet precies wat te doen? Lees dan eerst:


Knuffelkliniek | Knuffel reparatie: Zelf doen?

Zelf een knuffel reparatie uitvoeren
Zelf een knuffel reparatie uitvoeren?

Je wilt niet direct om hulp vragen als je zelf je knuffel reparatie wilt uitvoeren, knuffel is tenslotte heel erg privé. Maar je wilt knuffel ook niet per ongeluk beschadigen. Het helpt als je:​

  • Ervaring hebt met naald en draad. Heb je dat niet? Oefen dan eerst op een lapje dat lijkt op de stof van je knuffel.
  • Er geen probleem mee hebt om een naald in je knuffel te steken. Vind je het zielig om spelden en naalden in knuffel te steken? Bedenk dan een manier om je knuffel te verdoven: Een bedwelmend honingdropje wil nog wel eens helpen.
  • Een eenvoudige knuffel reparatie wilt doen, zoals een naadje dichten. Als je naait volgens de Tips en trucs voor knuffel reparatie, beperk je de schade als je je stiksel weer uit wilt halen.
  • Een vrij nieuwe knuffel hebt met een volle vacht, zodat je littekens van grof naaiwerk niet ziet. De stof blijft ook beter heel als je je stiksel wilt uithalen of werkt met dikkere naalden en draden.

Lees de Tips van Knuffelkliniek om schade aan je knuffel te voorkomen.


Knuffelkliniek | Zelf knuffel bijvullen

Knuffel reparatie door bijvullen
Knuffel Ollie bijgevuld

Is je knuffel nog in prima conditie maar erg slap en afgevallen? Dan kun je je knuffel eenvoudig bijvullen volgens de vul-instructie van Knuffelkliniek. Knuffels worden in de loop van de tijd slap en leeg. De vulling vormt een dikke klont en de vacht wordt meer een zak waar de vulling in zit. De pootjes zijn slap en slijten daardoor sneller dan gewoonlijk. Knuffel komt snel weer aan en zit er weer vrolijk bij als hij weer is bijgevuld.

Lees de tips en trucs voor het bijvullen van je knuffel.