Knuffel kwijt

Knuffel kwijt? Wat nu!

knuffel kwijt in de berm
Middelvoet is in de berm beland

‘Help we zijn knuffel kwijt!’ Knuffel kan overal kwijtraken, daarom is het ook zo lastig hem terug te vinden. Ga even rustig na waar je allemaal bent geweest met knuffel en neem contact op met deze locaties. Hieronder tips van mensen die knuffel terugvonden op (on)verwachte plaatsen.

Mijn knuffel heeft een knuffelservicenummer


Wat doen als knuffel kwijt is?

Knuffel kwijt tussen de handdoeken
Knuffel zit in de wasmand.

Knuffel is altijd de hele dag thuis, maar dan opeens is knuffel kwijt. Het lijkt alsof knuffel van het balkon gesprongen of te ver uit het raam heeft gekeken. Maar als knuffel in huis is weggeraakt zit hij meestal:

  • In de wasmand
  • Achter de verwarming
  • In het hoeslaken in het gewassen beddengoed
  • Onder de bank
  • In die ene rugzak die je nooit gebruikt, maar toen net wel.

Heb je een werkster? Breng haar op de hoogte dat knuffel kwijt is. Leg een briefje klaar met het verzoek naar knuffel uit te kijken, zij komt tenslotte tot in de kleinste hoekjes en gaatjes van jullie huis.


Op straat knuffel kwijt geraakt

Suus de reisbeer is niet kwijt
Suus de reisbeer staat in het zicht.

Vaak gaat knuffel mee naar buiten, naar school, de supermarkt of in de trein naar oma. Raakt knuffel onderweg kwijt en kan hij de weg naar huis niet zelf vinden? Help knuffel dan zo:

  • Vermistposters ophangen op straat, in de supermarkt, op het station
  • Fiets- en looproute nogmaals langslopen.
  • Goed kijken op paaltjes, elektriciteitskastjes etc. mensen zetten knuffel vaak in het zicht.

In het OV knuffel kwijt geraakt

Knuffel kwijt op het metrostation
Knuffel kwijt op het metrostation

  • Reisde knuffel met de trein? Gevonden voorwerpen van de NS is erg goed georganiseerd, een belletje geeft meteen de laatste informatie.
  • Reisde knuffel met de bus of tram? Surf dan naar de gevonden voorwerpen van HTM, Veolia, Connexxion, Arriva, GVB

Knuffel kwijt bij vliegreis

Knuffel kwijt in het vliegtuig
Knuffel blijft liever in het vliegtuig

Gevonden voorwerpen worden door medewerkers van vliegtuigen en luchthavens afgegeven bij de gevonden voorwerpen van de lokale afhandelaar. Die brengt het gevonden voorwerp bij de afdeling van de betreffende luchthaven. Om knuffel terug te vinden kun je het beste contact opnemen met de luchthaven waar je bent vertrokken of bent aangekomen. Ook als knuffel in het vliegtuig is blijven liggen.

Alleen de KLM heeft op Schiphol een eigen speurteam dat probeert gevonden voorwerpen uit het vliegtuig zo snel mogelijk weer bij de eigenaar te krijgen. Ze worden bijgestaan door Sherlock, de speurhond. Geef ze een kans en treuzel een beetje op de luchthaven.


Knuffel kwijt in hotel, ziekenhuis, vakantiehuisje

knuffel kwijt in wasserette van het hotel
Tijger in de wasserette van het hotel

Ben je in een ziekenhuis, hotel of vakantiehuisje knuffel kwijt geraakt? Dan is de kans groot dat knuffel weergevonden wordt door (huishoudelijk) personeel, of knuffel is tussen de lakens op weg naar de wascentrale. Laat zeker je adres achter, want mensen willen knuffel graag naar huis sturen, iedereen heeft een tenslotte een knuffel en weet hoe fijn het is als knuffel weer veilig thuis is. Sommige wascentrales hebben een gevonden knuffel pagina op hun website, zoals Cleanlease


Knuffel zoeken op internet


Sites die gevonden en verloren knuffels matchen zijn onder andere:


Kopie van knuffel zoeken

kopie van knuffel laten maken
kopie van knuffel zoeken of laten maken.

Zoek je een nieuwe versie van het origineel, ter vervanging van de oude knuffel. Dan kun je hier eens kijken:


Knuffel is ergens anders gaan wonen

knuffel woont nu in een ander land
Muizen zijn in Turkije blijven wonen.

Ondanks alle zoektochten, kan het zijn dat knuffel niet meer thuis komt. Hij is voorgoed op reis gegaan en heeft een andere bestemming gekozen. Dat is heel verdrietig en het duurt gemiddeld 4 – 5 nachtjes voordat mensen gewend zijn aan het slapen zonder liefste knuffel. Ga op zoek naar een nieuwe lieveling, vul de lege plek op en raak zo snel mogelijk gewend aan de nieuwe knuffel. Ervaring leert dat een kopie naar foto, de originele knuffel niet echt kan vervangen. Ook een nieuwe versie van de oude knuffel kost tijd om aan te wennen, het is toch niet dezelfde. Mocht knuffel toch nog thuis komen na een lange reis, dan kan hij kennis maken met de nieuwe knuffel. Ze worden zeker vriendjes.


Heb je meer tips en tricks of leuke linkjes, stuur ons een mail. Dan plaatsen we jouw suggestie erbij, zodat meer knuffels weer veilig thuis komen. Bedankt!