Voorkom knuffel zoeken


Voorkom knuffel zoeken | Geef knuffel een opvallend uiterlijk

Knuffel draagt veiligheidsvest
Knuffel draagt veiligheidsvest

Knuffel zoeken? Dat kun je beter voorkomen! Knuffels hebben vaak een onopvallende kleur, dit maakt knuffel zoeken lastig. Alhoewel grijs en lichtbruin toch vaak worden gevonden, blijft blauw de meest teruggevonden kleur. Kunstmatige patronen als streepjes of rode stippels zorgen ervoor dat je knuffel niet snel uit het oog verliest en hem makkelijk op straat of in de zandbak ziet liggen. Moet je knuffel zoeken, dan helpt kleding knuffel snel te spotten. Zeker als je knuffel buiten moet zoeken, helpt een afwijkende kleur. Heeft knuffel een veiligheidsvestje aan, dan zie je in een oogwenk waar hij nu weer uithangt.

Ja, ik wil een veiligheidsvest voor mijn knuffel kopen


Voorkom knuffel zoeken | Op de fiets

knuffel zoeken op de fiets
Knuffel valt graag van de fiets.

Van de fiets vallen is de favoriete manier van knuffel om kwijt te raken. Er raken veel knuffels kwijt en er worden ook veel knuffels gevonden langs en op fietspaden. Je bent bezig met het verkeer en knuffel zoeken is wel het laatste waar je aan denkt. Heb je even stilgestaan met je fiets, bijvoorbeeld voor een stoplicht, dan kan knuffel al in de berm liggen. Het enige dat erop zit is knuffel veilig aan de fiets of de fietstas vast te maken. Of misschien durft hij in een mandje voorop de fiets?


Voorkom knuffel zoeken | Met de auto

voorkom knuffel zoeken op de parkeerplaats
Knuffels stappen graag even uit op de parkeerplaats.

Knuffel blijft vaak op de parkeerplaats achter. Knuffel valt uit de auto bij het in- of uitstappen. Bijvoorbeeld na het tanken, rusten langs de snelweg, winkelen of een dagje uit. Als iedereen enthousiast uitstapt of juist moe weer in de auto stapt, glipt knuffel nog net door het autoportier naar buiten. Kijk bij het sluiten van autoportieren altijd even op de grond of knuffel wel is ingestapt. Bovendien weet je precies wanneer knuffel er nog wel was, dat helpt je bij het knuffel zoeken.


Voorkom knuffel zoeken | Winkelen

voorkom knuffel zoeken tijdens het winkelen
Knuffel gaat alleen winkelen.

Vaak moeten mensen knuffel zoeken als ze met het gezin in de stad zijn gaan winkelen. Een winkelcentrum of winkelstraat is druk en onoverzichtelijk, waardoor knuffel al snel uit het zicht is. Vinders leggen knuffel vaak goed zichtbaar neer bij de kassa, op vensterbanken, brievenbussen, kastjes en paaltjes. Ga direct knuffel zoeken als je merkt dat knuffel zoek is. Knuffel in je tas bewaren of knuffel vastmaken aan de kinderwagen met een klip is de beste manier om knuffel bij je te houden.


Voorkom knuffel zoeken | Het park

Knuffel zoeken in het park
Knuffel speelt verstoppertje in het park.

Als knuffel in het bos of een park is blijven liggen, is het mogelijk dat hij weer wordt gevonden. Je kunt zelf je knuffel zoeken, maar wandelaars hebben vaak voldoende tijd om rond te kijken en vinden daarom je knuffel vaak juist wel. Dus ook als je denkt dat knuffel reddeloos is verloren in de wilde natuur, geef hem een kans en hang postertjes op. Mensen helpen graag met knuffel zoeken. Als je met knuffel gaat wandelen, kun je hem een fel gestreept jasje aandoen, dan valt hij lekker op tussen het gras, de duinen en de bomen.


Voorkom knuffel zoeken | Openbaar vervoer

Knuffels blijven op de veerpond achter
Muizen drinken thee op de pond.

Ben je op reis met het openbaar vervoer, dan blijft knuffel vaak met het in- of uitstappen bij de halte of in de bus achter. Terwijl je goed oplet dat iedereen veilig in bus, trein of tram stapt, ontsnapt knuffel aan je aandacht. Tijdens het wachten was hij misschien verveeld en al op een onverwachte plek terecht gekomen. Voorkom dat knuffel zoek raakt en kijk voordat je in- of uitcheckt altijd of knuffel ook instapt. Op deze manier combineer je de controle aan een vaste handeling, zodat je er makkelijker een gewoonte van maakt. Reis je met iets ongewoons, zoals een veerpond, let dan extra op, het duurt een tijd voor je de boot weer op kunt om knuffel te halen.


Lost and Found | Knuffelservicenummer helpt


Ben je bang dat knuffel ondanks alle goede zorgen toch kwijt raakt? Dan kun een knuffelservicenummer kopen, met dit nummer kun je je knuffel vindbaar maken op internet.

Ja, ik wil meer weten over het knuffelservicenummer