Zelfzwemmende Badbrilmutsband

Duikmuts

Aap en Vogel willen dit jaar graag met goede zwemkleding op vakantie. Vorig jaar waren ze slecht voorbereid en hadden ze alleen maar een strandlaken mee. Toen bleek dat Vogel geen watervogel was en Aap geen wateraap. Waterapen bestaan sowieso niet, vindt Vogel. Dus toen Vogel en Aap een teen in het water staken, schrokken ze van al dat natte spul: Je zinkt er zo in weg en het spettert in je ogen. Dit jaar gaan ze het helemaal anders doen en bestellen ze een zelfzwemmende badbrilmutsband. En om er zeker van de zijn dat die ook goed past, laten ze die op maat maken.


Zelfzwemmend reddingsvest

Zelfzwemmendvest

Behalve de waterkerende badmuts, laten ze een zelfzwemmend vest aanmeten. Want als het zo heet is, waarom zou je dan ook nog gaan zwemmen? Dat kun je dan beter door je zwemband laten doen en zelf lui in het water hangen. Dat is pas vakantie. Vogel lijkt het geweldig, want die kan helemaal niet zwemmen, maar straks gaat ie sneller dan Aap.


Zeep- en zoutbestendige badbril

badbril

De badbril is een duikbril die aan de badmuts vastzit. Hij is geschikt voor zout- en zeepwater, zodat je geen prikkende ogen krijgt tijdens het zwemmen. De kijkvensters worden op maat gesneden, want Aap kan veel breder kijken dan Vogel. Er bestaan geen water-apen, maar wel breedbek-apen met ver uit elkaar staande ogen, zoals Aap. Vogel kan een kleiner maatje nemen, waardoor hij veel sneller kan met zijn zelfzwemmenden badbrilmuts vanwege de airco-dynamische eigenschappen. Aap vindt dat Vogel veel te moeilijke woorden gebruikt voor ‘sneller zwemmen’. Hij zal Vogel wel eens laten zien wie er de snelste is. Dat wordt een spannende wedstrijd op vakantie!


Schrijf iets leuks!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.